Home

Achtergrond 191 x bekeken

Steun voor beperken buitenlands vrachtverkeer

Een omstreden plan waardoor trucks nog hooguit drie vrachtritten per week binnen een ander EU-land mogen maken, heeft vandaag steun gekregen van verkeersspecialisten in het Europarlement.

Voor het plan is een meerderheid van christendemocratische en socialistische parlementsleden. De VVD en ook het CDA stemden tegen, omdat ze juist verdere vrijheid willen voor het vrachtvervoer.

Nederlandse trucks verzorgen nu verhoudingsgewijs veel ritten binnen andere landen. "Deze beperking kan de Nederlandse transportsector dus duur komen te staan'', stelde Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD). "Dit compromis strookt echter voor geen meter met de beginselen en doelstellingen van de interne markt.''

CDA'ster Corien Wortmann meent dat het maximum van drie ritten per week niet te controleren is. "Het is symboolwetgeving in crisistijd.''
Minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft zich bij EU-beraad ook vergeefs verzet tegen de beperking. Hij probeert woensdag zijn Belgische collega Etienne Schouppe over te halen voor een vrijstelling binnen de Benelux.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.