Home

Achtergrond 193 x bekeken

Staking treft openbaar leven Frankrijk

Het openbare leven in Frankrijk is donderdag flink ontregeld door een grote landelijke staking.

Vakbonden hadden opgeroepen tot een stakingsdag uit protest tegen de manier waarop president Nicolas Sarkozy de crisis te lijf gaat. Op het vliegveld Orly bij Parijs werden door de staking een op de drie vluchten geannuleerd. Ook een groot deel van de snelle TGV-treinen en de helft van andere regionale treinen reed niet. Circa de helft van de leraren op basisscholen weigerden donderdag voor de klas te staan, waardoor veel ouders ook niet naar hun werk gingen.

In verscheidene steden gingen mensen de straat op. De organisatoren hopen in Parijs, waar later op de middag een protestmars begint, een miljoen mensen op de been te krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.