Home

Achtergrond

Staking bij distributiecentrum Hema

Werknemers van het distributiecentrum bij Utrecht van Hema leggen morgen het werk neer. Zij bijten het spits af in de acties van de vakbonden in het loonconflict met het winkelbedrijf. FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van 3,5 procent. Hema biedt 2 procent.

De staking begint morgen om 05.00 uur en duurt een dag, zo heeft Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten vandaag laten weten. Na morgen volgen estafetteacties, die diverse vormen kunnen hebben. ,,We zullen met werknemers bij verschillende vestigingen op verschillende manieren onze onvrede duidelijk maken,'' aldus Van der Ploeg. Bij de vervolgacties worden ook winkels en bakkerijen betrokken. Het publiek zal maandag in ieder geval nog niets merken van de actie, zegt de vakbondsman.

Hema vindt haar loonbod in deze tijd ,,buitengewoon verantwoord en goed'', zegt een woordvoerster. Maar de vakbond vindt 2 procent ,,echt te weinig''. ,,Hema heeft pas de jaarcijfers naar buiten gebracht, waarbij ze zelf van de daken schreeuwden hoe geweldig hun omzet was.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.