Home

Achtergrond 184 x bekeken 2 reacties

Staatssecretaris relativeert stijging waterschapslasten

Verhoging van waterschapslasten is een gevolg van een andere tariefsverdeling, niet van een tariefsverhoging over de hele linie.

Dat heeft staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat gezegd in het wekelijks vragenuurtje van de Tweede Kamer. SP-Kamerlid Paulus Jansen riep haar ter verantwoording voor de "schandalige stijging" van de tarieven.

Volgens de staatssecretaris valt de algemene stijging heel erg mee: die is over de laatste drie jaren niet meer dan 7 procent. Dat sommige categorieën ingezetenen nu een hogere heffing betalen dan vroeger is het gevolg van een verschuiving van tarieven. "Die heeft het bestuur van het waterschap democratisch vastgesteld en is door de provincies goedgekeurd", aldus Huizinga.

Er loopt nu een onderzoek naar de tariefsverdeling en de consequenties. De uitkomsten daarvan worden in april verwacht. SP en Huizinga betwisten elkaar de onafhankelijkheid van dat onderzoek.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert

  Wat een gelul! Stijging van 7%...Nou wij gaan van 105,00 naar 175,00!!! Met geen enkele rekenmachine kom ik dan aan een stijging van 7% volgens mij iets van 70%!!!Dieven zijn het.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat een oeverloos gezwam van Tineke Huizinga dit "democratisch vaststellen door een bestuur".
  En hoe werkt besluitvorming in een (waterschaps)bestuur? Simpel; zaag nooit aan de tak waar je zelf op zit, m.a.w. zorg voor een electoraal afgewogen kostentoedeling. Dit heeft weinig van doen met visie of beleid, maar met populisme ter behoud van de bestuursfunctie. De macht van het getal geldt, over de rug van de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.