Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

Spotje kindermishandeling te schokkend

Na een klacht van een bezorgde vader uit Utrecht heeft de Reclame Code Commissie besloten dat een televisiereclame over kindermishandeling niet voor acht uur 's avonds mag worden uitgezonden.

Een woordvoerster van de commissie heeft dit donderdag gezegd. In de reclame van Profit for the World's Children is een vrouw te zien die op straat tegen een kind tekeergaat. Aan het einde van de boodschap is te horen: "Weet wat je moet doen als je kindermishandeling vermoedt.''

De man uit Utrecht diende een klacht in omdat zijn zoontje erg was geschrokken. Ook de Reclame Code Commissie is van mening dat het spotje te schokkend is voor kinderen. Wordt de boodschap toch voor dit tijdstip uitgezonden, dan is dit volgens de commissie in strijd met de goede smaak en/of het fatsoen. Profit for the World's Children kan nog tegen dit besluit in beroep gaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Brenda

    Ja natuurlijk laten we maar weer allemaal onze ogen sluiten voor de werelijkheid omdat een of andere burgelijke ouder dit "schokend" vind. Dat is het inderdaad ook! en dat is precies de bedoeling. Moet je eens voor de grap kijken wat kinderen allemaal nog meer zien wat "schokkend" is.

Of registreer je om te kunnen reageren.