Home

Achtergrond 161 x bekeken

'Sites grote gemeenten vaak ontoegankelijk'

Ruim 45 procent van de gebruikers van websites van de zes grootste gemeenten vindt niet wat hij of zij zoekt.

Burgers verdwalen in de menustructuur waardoor veel foutieve keuzes worden gemaakt. Dat blijkt uit een analyse van 2510 zoekopdrachten door adviesbureau NetMarketing. Van de zes grote gemeenten scoort Den Haag het slechtst: in maar 54 procent van de gevallen wisten bezoekers uiteindelijk de weg te vinden. Rotterdam scoort het beste met 64 procent.

"Het effect van de slecht functioneerde menu's is dat het bezoek van de sites veel lager wordt en dat bezoekers gefrusteerd raken in hun zoekgedrag'', zegt Ronald Verschueren van NetMarketing. Dat leidt volgens hem tot een terughoudend klikgedrag, minder herhaalbezoeken en een verminderd vertrouwen in de gemeentelijke site.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.