Home

Achtergrond 208 x bekeken

'Sector wil vooral verslechtering van cao-voorwaarden'

Werkgevers in de plantaardige sectoren doen afbreuk aan bestaande cao’s.

Dat zegt Wim Baltussen, onderhandelaar van vakbond FNV. De voorstellen van werkgevers in zowel de open teelt als paddenstoelen betekenen een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden, zegt Baltussen. "Daar is een cao niet voor bedoeld", stelt hij.

Baltussen is onderhandelaar bij de cao Paddenstoelen, maar ziet parallellen met de open teelt, waar de onderhandelingen ook vastgelopen zijn.

Volgens Ko Hooijmans, voorzitter van LTO Paddenstoelen, wordt de sector gedwongen tot sobere voorstellen. Anders dreigen teeltbedrijven de concurrentie met Polen te verliezen. Werkgevers willen naar het wettelijk minimum voor oogstpersoneel.

Of registreer je om te kunnen reageren.