Home

Achtergrond 213 x bekeken

School begeleidt kinderen van gescheiden ouders

Basisschool de 3sprong in Lelystad gaat leerlingen van wie de ouders zijn gescheiden of in scheiding liggen, begeleiden.

De kinderen worden bijgestaan door twee orthopedagogen. Dat maakte directeur Chris Klaver vandaag bekend. De basisschool is benaderd door de stichting Jonge Helden, die behalve in Lelystad ook met een proef is begonnen op basisscholen in Den Bosch, Hilversum, Zoetermeer en Alkmaar. De begeleiding vindt onder schooltijd plaats.

De stichting heeft naar eigen zeggen een voor Nederland nieuwe aanpak ontwikkeld. Het programma bestaat onder meer uit een ouderavond, individuele kennismakingsgesprekken en groepsbijeenkomsten.

Basisschool 3sprong ging meteen op het aanbod van de stichting in. Klaver: "Kinderen van wie de ouders zijn gescheiden, krijgen vaak problemen. Wij willen ze de gelegenheid geven om met elkaar in gesprek te gaan, zodat ze ervaren dat ze niet de enige zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.