Home

Achtergrond 149 x bekeken

Scholieren bedenken effectieve aanpak blauwalg

Negen scholieren uit Eindhoven hebben wetenschappers van de Wageningen Universiteit gewezen op een werkzame manier om blauwalg te bestrijden.

Dat meldde de universiteit donderdag. De vier jongens en vijf meisjes uit Eindhoven deden onlangs mee aan de First Lego League, een internationale techniekwedstrijd waarbij jongeren oplossingen bedachten voor het klimaatprobleem. De scholieren besloten de strijd aan te gaan met cyanobacteriën. Deze blauwalgen gedijen bij warm weer goed in waterplassen. Zwemmers kunnen ziek worden als er te veel cyanobacteriën in het water zitten.

De scholieren kwamen op het idee om de blauwalg te bestrijden met de waterzuiverende zaden van de Moringa Oleifera, een boom die in de tropen en subtropen voorkomt. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit namen de proef op de som en concludeerden dat de methode werkt. Het idee was nog nooit eerder getest, aldus de wetenschappers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.