Home

Achtergrond

Schapenhoudster verleent assistentie bij geboorte drieling

Elke Koster helpt bij de geboorte van een lam. "Er waren er al twee geboren maar er bleek nog een derde te komen", vertelt Koster.

In totaal moeten op het bedrijf 101 swifterooien aflammeren. "Ongeveer 35 ooien hebben inmiddels afgelamd. Het gaat goed. We hebben gemiddeld twee lammeren per ooi", vertelt Koster. Samen met haar vader Henk heeft ze in het Groningse Pieterburen een gemengd bedrijf. "Naast de schapen hebben we een akkerbouwbedrijf met 35 hectare pootgoed, 7 hectare uien en 50 hectare graan", vertelt Koster. Een vaste medewerker helpt bij de werkzaamheden. "Als het straks goed weer wordt moeten we de tijd een beetje verdelen tussen de schapen en de werkzaamheden op het land." De laatste lammeren worden in april geboren, aldus de schapenhoudster. Foto Jan Bouwman

De export van landbouwproducten als spruitkool groeide in 2008 harder dan de gehele export. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.