Home

Achtergrond 211 x bekeken

'Sara Lee bekijkt verkoop Europese onderdelen'

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Sara Lee wil mogelijk Europese onderdelen afstoten.

Het zou gaan om de Europese divisie die huishoudelijke en verzorgingsartikelen maakt. Dat meldde de zakenkrant The Wall Street Journal vandaag op basis van bronnen.

De onderdelen zouden mogelijk 2 miljard dollar waard zijn. Sara Lee zou adviseurs van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben ingehuurd om te bekijken of er geïnteresseerden zijn. Ook Unilever wordt genoemd als mogelijke bieder.

Sara Lee is in Nederland eigenaar van koffiemerk Douwe Egberts. Het concern zou zich meer willen concentreren op de divisies die voedingsproducten en dranken maken. Eind vorig jaar kondigde Sara Lee aan zevenhonderd banen te schrappen. In Nederland telt het concern 2700 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.