Home

Achtergrond 1618 x bekeken 8 reacties

Rutte: VVD is zeer kritisch op bio-industrie

De VVD is zeer kritisch op de bio-industrie en vindt dierenwelzijn zeer belangrijk.

Dat heeft VVD-fractievoorzitter Mark Rutte vanmiddag geantwoord op vragen van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), bij het debat over de maatregelen van het kabinet ter bestrijding van de recessie. Thieme vroeg wat de VVD wil doen aan de klimaatcrisis, en of minder vlees eten niet de beste maatregel is.

Rutte sprak zich uit tegen "het stapelen van varkens op een mensonwaardige manier". Consumenten die 1 euro betalen voor een pond gehakt steken volgens hem de kop in het zand als ze menen dat dit vlees diervriendelijk geproduceerd kan zijn. De VVD-leider zei daarnaast dat de biologische landbouw hem sympathiek is, maar dat die niet in staat is om alle Nederlanders te voeden. "En we moeten onze voedselvoorziening wel goed organiseren."

Thieme constateerde dat er licht zit tussen de opmerkingen van Rutte en VVD-landbouwwoordvoerder Janneke Snijder, maar nam de opmerkingen dankbaar in ontvangst.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kip

  En wat heeft dit te maken met de recessie? Thieme weer onnodig aan het tijd verklooien dus!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Wat een dom praat van Rutte. Als leider van de ondernemerspartij zou hij toch moeten weten dat er regelmatig actieartikelen onder de kostprijs in de winkel liggen. Die artikelen zijn natuurlijk wel volgens alle geldende eisen geproduceerd. Voor een euro kan je niet diervriendelijk produceren, maar dat betekend niet dat het gebeurd. Rutte is weer net zo populistisch bezig als zijn grote concurrent Wilders.

 • no-profile-image

  b4rt

  We kunnen van Thieme toch moeilijk verwachten dat ze mee praat inclusief meerwaarde te hebben.

 • no-profile-image

  Jan

  Klopt Miss Piggy, ik ben Jozias ook nog niet vergeten.

 • no-profile-image

  Buurman

  Wel veeteelt, maar tegen intensieve veeteelt. Intensieve veeteelt vermoord het gewone boerenberdrijf, hebben jullie dat niet in de gaten? Op een mega stal zit een manager en de baas woont in een villa, ver van de stank af. Rutte heeft gelijk, red jezelf.

 • no-profile-image

  carel

  het is inderdaad waar wat rutte zegt dat het niet normaal is dat het vlees zo goedkoop is,ondanks het feit dat wij voorop lopen wat dierwelzijn betreft in de wereld en de varkens echt niet op elkaar stapelen beuren wij bij lange na niet een kostendekkende prijs terwijl de supers en slagers de winst pakken,dat ie hier wat aan wil gaan doen is een opsteker voor de nederlandse varkensboer.

 • no-profile-image

  demo

  Hieruit blijkt wel dat politiek een zootje is ,eigenlijk niet verwacht van liberalen die zich toch profileren als een partij die gaat voor eerlijkheid ,de dingen in de juiste contekst te zetten,maar wat blijkt de blauwe ogen van marianne verlammen hem, in plaats dat hij zegt dat de varkens en kippenhouderij in Nederland voldoen aan eisen die nergens in de wereld worden gesteld ,laat hij zich uit met een opmerking als varkens stapelen .Wat Rutte even vergeet is dat veel agrariers op de V.V.D stemden en dan zo verraden worden<,,Laf O,ja voor de duidelijkheid ik ben geen varkens of kippenboer maar heb me wel verdiept hoe de dieren worden verzorgt in de breedste zin

 • no-profile-image

  Miss Piggy

  Sinds 1997 weet elke varkenshouder
  dat hij bij de VVD nergens op hoeft te rekenen,dus geen nieuws.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.