Home

Achtergrond

Russische overheid helpt boeren aan recordoogst

Russische banken hebben 120 miljard roebel (2,7 miljard euro) aan noodkrediet aan boeren verstrekt om ondanks de recessie een nieuwe recordoogst veilig te stellen.

Dat heeft eerste vice-premier Viktor Zoebkov, verantwoordelijk voor de landbouw, bekendgemaakt. Ongeveer de helft van het geld is opgebracht door de Russische landbouwbank, onderdeel van de staat. De private bank Sberbank leende 55 miljoen roebel, terwijl de rest is opgebracht door een viertal andere vaak staatsgecontroleerde banken. De boeren kunnen volgens de overheid moeilijk aan kapitaal komen.

"Het financieren is reeds van start gegaan," aldus Zoebkov tegenover persbureau Reuters. Het totale bedrag wordt tot mei uitgekeerd. Vorig jaar oogstte Rusland 108 miljoen ton graan. Dit was de grootste oogst sinds de Sovjet-Unie uiteenviel.

Of registreer je om te kunnen reageren.