Home

Achtergrond

Ruimte voor grote veehouderij Noordoost-Twente

Voor grootschalige melkveehouderij bestaan er ook in een kleinschalig landschap als dat van Noordoost-Twente ontwikkelingsmogelijkheden.

Daarover zijn de landbouw, provincie en natuurorganisaties het eens. Dit bleek gisteravond op de eindbijeenkomst van het afstemmingsoverleg Grootschalig boeren in een kleinschalig landschap.

Kleinschalige landschappen, zoals in Noordoost-Twente, leggen beperkingen op aan de ontwikkelingsmogelijkheden voor grootschalige veebedrijven, maar toch kan en moet grootschalige landbouw er een kans krijgen, zei gedeputeerde Piet Jansen van Overijssel.

Louise Veerbeek, lid van de regiodirectie van het ministerie van LNV, sloot zich daarbij aan en noemde het concept zoals ontwikkeld voor Noord-Oost Twente een voorbeeld voor andere, vergelijkbare gebieden. Boeren in het gebied hebben wel de handicap dat ze door vooral de slechte verkaveling een kostprijsverschil van 3 tot 4 cent per liter melk moeten overbruggen ten opzichte van hun collega’s in de polder.

Of registreer je om te kunnen reageren.