Home

Achtergrond 244 x bekeken

Rondkijken op Beursplein 5

Beursbedrijf NYSE Euronext, eigenaar van onder meer de Amsterdamse beurs, stelt vrijdagmiddag en -avond zijn deuren van Beursplein 5 open om de verjaardag van de beurs te vieren.

De beursonderneming verwacht 1300 bezoekers. De bezoekers moesten zich wel van tevoren aanmelden voor een 'dagje beurs'. "De animo is overweldigend'', aldus een woordvoerster van het bedrijf, dat ook eigenaar is van beurzen in Brussel, Parijs en New York. Bezoekers kunnen vrijdag het oudste aandeel ter wereld bewonderen, het VOC-aandeel. De oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie op 20 maart 1602 betekende het begin van de handel in aandelen in Amsterdam.

Daarnaast kan het publiek een kijkje nemen op een van de huidige handelsvloeren, waar handelaren via computers aandelentransacties uitvoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.