Home

Achtergrond

Roemenië krijgt noodkrediet van 20 miljard euro

Roemenië krijgt een reddingsboei van 20 miljard euro toegeworpen door het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Unie en de Wereldbank.

De noodkredieten moeten het land helpen de internationale recessie te doorstaan en de economie te hervormen.

Het IMF maakte vandaag bekend bijna 13 miljard euro vrij te willen maken voor leningen aan Roemenië. De EU komt naar verwachting met 5 miljard euro over de brug, de Wereldbank stelt 1 miljard euro beschikbaar. Een extra miljard komt van de Europese ontwikkelingsbank EBRD en andere internationale instellingen.

De kredieten moeten de gevolgen van de recessie verzachten. Door de internationale economische achteruitgang stroomt er veel minder geld Roemenië in dan voorheen. De hervormingen die aan de leningen zijn verbonden, moeten de Roemeense economie stabieler maken, zodat het land op termijn kan toetreden tot de eurozone.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.