Home

Achtergrond 132 x bekeken

'Roemenië controleert nog te weinig op voedselveiligheid'

De controle in Roemenië op de veiligheid van dierlijk voedsel is nog altijd beneden de maat.

Dat stelt het FVO, het voedselcontroleorgaan van de Europese Commissie, in een rapport. Het bezocht in oktober vorig jaar verschillende controle-instellingen, slachterijen, fabrieken ter verwerking van zuivel of vlees, en koelhuizen, in vervolg op een eerdere inspectie waarbij tal van gebreken aan het licht kwamen.

Hoewel enige vooruitgang werd geboekt, stelde het FVO vast dat de controle op veilig voedsel nog altijd niet voldoet. Zo werken twee controleorganen volledig langs elkaar heen, werken nationale en regionale inspectie-organen te weinig samen, en is er geen goede verslaglegging.

De kwaliteit van rauwe melk blijft een punt van zorg, aldus het FVO; een verbetertraject is nog steeds niet ingevoerd. De twee bezochte slachterijen hielden zich wel aan de EU-regels voor een zo diervriendelijk mogelijke slacht, meldt het rapport.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.