Home

Achtergrond 178 x bekeken

Roeiers waken mee over haven

De roeiers in de haven van Rotterdam gaan de politie en de havenmeester helpen de haven te beveiligen.

"De roeiers komen vaker en op nog meer plekken dan het havenbedrijf of de zeehavenpolitie. Ze kennen de haven als hun broekzak'', zei vandaag havenmeester Jaap Lems.

Lems en de politie willen die kennis graag gebruiken. Daartoe is een samenwerkingsregeling opgesteld, die woensdag is ondertekend. De bootmannen kennen de haven van haver tot gort, omdat de driehonderd leden van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht assisteren bij het aan- en afmeren van schepen.

De roeiers krijgen geen concrete beveiligingstaken. Ze horen verdachte situaties, zoals personen of vaartuigen op ongebruikelijke plaatsen, te melden. Ook kan het zijn dat de havenmeester hun hulp inroept bij het in de gaten houden van havenbekkens, schepen, kades en steigers. Dit is het geval als er verhoogde waakzaamheid is in de haven bij bijvoorbeeld een terreurdreiging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.