Home

Achtergrond 1 reactie

Renteverlaging geeft geen verlichting

Beleggers negeerden de renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag volledig.

De neergaande spiraal van deze week werd na de onderbreking van woensdag weer voortgezet en de koersen gingen over een breed front omlaag.

De Amsterdamse AEX-index verloor 11 punten (5,2 procent) tot 200,58 punten. De MidKap met het Amsterdamse middensegment ging 4,2 procent terug tot 269,28 punten. De beurzen van Parijs en Londen sloten 4 en 3,2 procent lager. De beurs in Frankfurt zakte zelfs 5 procent.

De ECB maakte donderdag bekend de rente met 50 basispunten te verlagen tot 1,5 procent. Normaal gesproken zijn renteverlagingen goed nieuws voor de aandelenmarkten. De gedachte is dat een lagere rente de economie en daarmee de bedrijfswinsten stuwt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Logisch Nadenken

    Nee natuurlijk niet; dit steken banken weer lekker in eigen zak. Kwam afgelopen zaterdag terug van wintersport, twee berichten van bank bij de post: 1e: Rabo verhoogd eenzijdig de opslag op euribor met 0,5 % i.v.m. kredietcrisis en 2e: Spaarbeleg verlaagd de spaarrente i.v.m. kredietcrises. RATTEN !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.