Home

Achtergrond

Recordwapenvondst in Duitsland

De politie van de Duitse deelstaat Beieren heeft de grootste wapenvondst sinds de Tweede Wereldoorlog bij een privéverzamelaar gedaan.

Dit meldde een woordvoerder van de politie woensdag. Agenten arresteerden afgelopen vrijdag een 53-jarige Oostenrijker op een internationale wapenbeurs voor jacht- en sportwapens in Neurenberg. Later ontdekten ze de wapens.

De man ging met twee handgranaten en een geladen pistool op weg naar de wapenmarkt. In zijn bestelwagen op de parkeerplaats van de jaarbeurs zijn de wapens gevonden. Na aanhouding van de man onderzocht de recherche zijn drie woningen.
In totaal trof de politie zeshonderd wapens en duizenden kogels aan. Slechts honderd wapens waren legaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.