Home

Achtergrond 7 reacties

PvdD: Europa moet gentechvrij eiland worden

Er moet een totaalverbod komen op alle toepassingen van gentechnologie voor de hele Europese Unie.

Dat is een van de speerpunten van de Partij voor de Dieren (PvdD) tijdens de campagne voor de Europese verkiezingen in juni. De PvdD wil dus niet alleen de teelt van transgene gewassen verbieden, maar ook de verwerking daarvan in veevoer evenals toepassingen in andere producten. "De EU moet een gentechvrij eiland worden", aldus Oerlemans.

Vanochtend presenteerde de partij haar verkiezingsprogramma (Europa. Er zijn grenzen) én haar lijsttrekker, Natasja Oerlemans. Lijst en programma waren zondag op een besloten ledencongres vastgesteld. Oerlemans is nu inhoudelijk medewerker van de Tweede Kamerfractie.

De PvdD wil in het Europees Parlement (EP) op dezelfde voet opereren als in de Staten-Generaal: door veel vragen te stellen voortdurend het debat over dierenwelzijn en de klimaatcrisis aanzwengelen. Op die wijze hoopt de partij deze onderwerpen op de agenda te brengen en houden.

De PvdD streeft ook verdere democratisering van de EU na. Zo moet het EP het recht van initiatief krijgen. De besluitvorming moet veel transparanter worden, bijvoorbeeld door openbare vergaderingen van de raden van ministers.

Het is de tweede keer dat de PvdD meedoet aan Europese verkiezingen. In 2003 behaalde de partij 3,2 procent van de stemmen, net niet genoeg voor een zetel.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Reactie op een reactie: Als je na de economische crisis de VS als voorbeeld neemt voor de toelating van Gen- gemanipuleerde gewassen in Nederland en Europa dan heb je naar mijn idee een fantastisch rede om ertegen te zijn.

  Inderdaad in de VS schijnt al 70 % van het voedsel op de markt Gen -gemanipuleerd te zijn.
  Zouden ze daarom de inval in Irak heben goedgekeurd en een financiëlele crisis hebben veroorzaakt.

  Kon Bush daarom gemanipuleerd ( kiesfraude) aan de macht geholpen worden en veel te lang aan de macht blijven, met alle fatale gevolgen van dien?
  Schakelt het nuttigen van GEN gemanipuleerd voedsel misschien je gezonde verstand uit, wordt je er volgzaam en kritiekloos door?

  Het gaat hier om heel wat meer dan honde poep op de stoep.

  Voor wie echt wil weten waar hij/ zij ovrpraat:

  Als deze hierbovengenoemde voorbeelden niet overtuigend genoeg zijn, bekijk dan de 2 delige video van een Franse onderzoekjournaliste ( Nederlandstalig ingesproken ) met de titel De wereld van Monsanto.

  Voor mij was het zien van de video een onthutsende eyeopener ,van wat ik als nadenkend mens al vermoedde.

  De wereld van Monsanto is te bekijken via onderstaan de link:

  http://gentechvrij.wordpress.com

 • no-profile-image

  Miep Bos

  De Gentechvrije Burgers juichen het standpunt van de Partij voor de Dieren toe. De biologische landbouw wordt hierdoor een hart onder de riem gestoken en zal steeds belangrijker worden ook het exporteren naar andere landen zal toenemen, als er geen vervuiling is van gentech pollen e.d.
  Coexistentie is nl niet mogelijk en dit convenant is in 2004 afgesproken zonder medeweten of een vertegenwoordiging van consumenten. Dit is laakbaar.

 • no-profile-image

  gert

  het zijn idealisten ,geen realisten.Hiermee veroorzaken we handelsoorlogen met Amerika en andere buiteneuropese landen en prijzen we ons zelf uit de markt met agrarische produkten die dan te duur worden

 • no-profile-image

  demo

  De dieren partij wil terug naar,ja waar naar verbeeld je eens dat de hele techniek en alle voortuitgang was blijven steken in b.v 1750 waar waren we nu ??? een voordeel je zou geen last hebben van zo,n stelletje idealisten , weet je waarom niet omdat ze niet te eten haden en met andere dingen bezig zouden zijn misschien waren ze wel een strikje aan het zetten om voor het avond eten een konijntje te vangen???

 • no-profile-image

  hardwerken

  amerika gaat in alles voor. in de economische crisis ook,maar in het telen van g.g.o gewassen ook.dit is een ontwikkeling die hou je niet tegen.ook al heb je met je vriendinnetje een partijtje voor huisdiertjes op gericht.wij blijven van jou hondje (en zijn stront) af,dan blijven jij en je partijtje van de landbouw af. DOM KIND ga op eenandere manier aan je inkomen komen.

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Goed zo Pvd Dieren!
  Met deze politieke agenda en dit politieke voornemen sta ik voor de volle 100% achter jullie.
  De natuur en de dieren en ieder weldenkend mens die voor zijn gezondheid is ,kunnen met mij opgelucht ademhalen.

  Mijn stem hebben jullie!

 • no-profile-image

  Theo Tromp

  De hele gentechindustrie is alleen maar ontstaan nadat er patent kon worden verkregen op planten en dieren. Het gaat de Amerikanen alleen maar om geld, veel geld, verkregen van patenten en ze gaan daarbij letterlijk over lijken. In India plegen sinds de introductie van genkatoen dagelijks boeren zelfmoord. Inmiddels zijn er al 150.000 boeren die zelfmoord hebben gepleegd vanwege de slechte oogsten.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.