Home

Achtergrond 2 reacties

PvdA-voorzitter haalt uit naar Wilders en Verdonk

Voorzitter Lilianne Ploumen van de PvdA heeft zaterdag felle kritiek geuit op politici Geert Wilders van de PVV, Rita Verdonk van TON en Alexander Pechtold van D66. Volgens haar doen zij niets om de integratie in Nederland te bevorderen.

Ploumen stelt dat Wilders en Verdonk het alleen over "aanpassen of opdonderen'' hebben als het gaat over de integratie van migranten. "Zij komen niet met werkbare oplossingen'', aldus de partijvoorzitter van de PvdA.

Als voorbeeld noemt zij de suggestie van Wilders om het leger af te sturen op probleemjongeren die voor ernstige overlast zorgden in een achterstandswijk in Gouda. "Ik wist dat je blond was. Maar zo blond, dat had ik niet verwacht'', aldus Ploumen.

Zij ziet liever dat de overheid "een leger van onderwijzers, sportleraren en werkgevers'' naar Gouda stuurt. Volgens Ploumen houdt ook D66-leider Alexander Pechtold zich afzijdig met zijn commentaar dat de integratie veelal vanzelf gaat. "Dat werkt wellicht in een Wageningse villawijk, maar niet bij mij in Slotervaart.''

Ploumen verdedigt zaterdag op het congres van de PvdA haar nota over de nieuwe koers van de partij over de integratie. Na kritiek onder leden heeft zij de toon van het stuk verzacht. Partijleider en minister van Financiën Wouter Bos en Integratieminister Eberhard van der Laan omarmen de nota.

Volgens sommige prominenten binnen de partij hamert ook de nieuwe tekst te veel op de gevaren die aan immigratie kleven en belicht te weinig de positieve kanten van de integratie. Het gaat onder anderen om ex-Integratieminister Ella Vogelaar en de Groningse burgemeester Jacques Wallage.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  regina veenstra

  Bij ons staat de pvda beter bekend als de partij van de allochtonen.Met hun knuffelasielzoekers.Dus ben ik van dit bericht niet onder de indruk.Zo stemde ik zelf ooit groen links vanwege- ik dacht -het groene beleid.Nu weet ik beter,niks groen.Ik kwam net nog global Info tegen op internet (Volkskrant 29-07-03)Nederlandse boeren tegen ontwikkelingen WTO( nog even lezen)Ooit ben ik op een ondernemersweek geweest in Oldsambt (Uithuizen) daar sprak een Delfzijlse filiaalhouder van de Rabo-bank over de plannen enhet opruimbeleid van kleine boeren voor 2015.Dus vooral plannen ten gunste van overheidsbeleid (RAbo=ruimt alle boeren op)Ik zou zeggen gewoon hakken in het zand.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Rabo, ruimt alle boeren op.
  Die houen we erin Regina.
  Partij Van De Afbraak wil ik het niet eens over hebben.
  Groen niks van femmechie h. heeft het veel te druk met het instandhouden van de hoofddoekjescultuur.
  Ik stemde al eens op de Partij voor de Dieren, maar stem nu op de P.V.V.
  Zij hebben met Dion Grauss iemand die op een reëele manier tracht dierenleed tegen te gaan.
  Tuurlijk kan ook de P.V.V. het niet iedereen naar de zin maken, maar zij houden zich wél bezig met zaken die ons allemaal raken.
  Ook voor boeren geldt dat er belangen en verworvenheden zijn te verdedigen, die boven het eigenbelang uitstijgen.
  Die verdediging is bij de P.V.V. in goede handen.

Of registreer je om te kunnen reageren.