Home

Achtergrond 172 x bekeken

PvdA op de bres voor kleine scholen

Bij de vraag of piepkleine basisscholen moeten worden opengehouden, moet staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs het aanbod aan scholen in de hele regio meenemen.

Dat heeft Tweede Kamerlid Marianne Besselink van de PvdA vandaag gezegd.

Basisscholen moeten de deuren sluiten als zij minder dan 23 leerlingen aantrekken. Zij krijgen op dat moment wel drie jaar de tijd om toch voldoende leerlingen te werven. Voor Besselink is het nog te vroeg om te zeggen of 23 leerlingen het minimumaantal voor scholen moet blijven.

Zij wil wel dat er "totaalplannen'' voor regio's komen waarin een goede balans wordt gemaakt tussen de kwaliteit van scholen en de leefbaarheid in die gebieden. Vooral kleine basisscholen in Friesland en Limburg, maar ook in Groningen en Zeeland, komen op dit moment in de problemen.

Dit weekend werd bekend dat een aantal schoolbesturen in het noorden van het land hun kleine school wil sluiten. De besturen vinden de scholen relatief duur en vrezen dat de leskwaliteit onder druk kan komen te staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.