Home

Achtergrond 200 x bekeken

PvdA noemt kijkersgeld voor reclame absurd

Kijkers betalen indirect voor reclame op televisie. "Absurd'', vindt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam.

Hij wil dat minister Ronald Plasterk (Media) de Mediawet aanpast, zo vertelde hij vandaag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De Stichting ter incasso van commercial kabelgelden (Tick) int jaarlijks geld bij de kabelbedrijven namens auteursrechthebbenden. "Het is absurd dat de kijkers betalen voor reclame. Men mag al blij zijn als ze blijven kijken en niet wegzappen'', aldus Van Dam, die op de kwestie werd geattendeerd door een auteursrechtdeskundige.

De politicus gaat de zaak donderdag tijdens het debat over de Mediawet aankaarten bij Plasterk. "Ik neem aan dat de hele Kamer dit belachelijk vindt. Het maakt niet uit hoe het wordt geregeld, als het maar wordt geregeld.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.