Home

Achtergrond

Proef vingertopbetaling AH krijgt nog geen vervolg

De proef waarmee klanten hun boodschappen konden afrekenen met de afdruk van hun vinger, krijgt bij Albert Heijn vooralsnog geen vervolg.

Een woordvoerster van de supermarkt zei dit maandag desgevraagd. "We zijn aan het kijken hoe we verdergaan'', aldus de zegsvrouw, die de proef als succesvol bestempelt. Op dit moment gaat de supermarktketen niet verder met de proef. Zaken als veiligheid en fraudebestendigheid moeten nog verder onderzocht worden.

In totaal namen 580 deelnemers deel aan de proef die bij de vestiging in Breukelen een half jaar liep. Deelnemers noemden het feit dat ze geen pinpas of bonuskaart hoefden mee te nemen, een van de voordelen van de betaling met de vinger. Het lezen van de vingerafdruk was bij met name oudere vrouwen lastig. "De vingertop was al wat doorleefder, waardoor aflezen lastig was.''

Albert Heijn voorziet wel een toekomst voor het betalen met de vinger, maar in een andere vorm dan nu is getest. De supermarktketen heeft ook een proef lopen met betaling met de mobiele telefoon.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.