Home

Achtergrond

Proef fietsambulance in Utrecht succesvol

De fietsambulance in de stad Utrecht is een snel en wendbaar alternatief voor een gemotoriseerde ambulance.

Dat blijkt na een proefperiode van een half jaar van de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU). Het project wordt verlengd tot minstens 1 januari 2010, zo maakte de organisatie vandaag bekend.

De fietsambulance rijdt op zaterdagen in de binnenstad. De frequentie daarvan wordt nu uitgebreid. "Tot nu toe kwam er ook altijd een ambulancevoertuig ter plaatse. Nu gaan we proberen vaker met de fiets te komen en pas extra inzet in te schakelen als blijkt dat het zo niet lukt'', aldus de woordvoerster. De fietsambulance wordt ook ingezet bij grote evenementen zoals de marathon van Utrecht en Koninginnedag.

Slachtoffers en publiek blijken de fietsambulance positief te waarderen. "De verpleger staat dichtbij de mens. Mensen voelen zich heel veilig en tonen zich zeker niet agressief tegenover het ambulancepersoneel'', meent de woordvoerster van de RAVU. Elke zaterdag rijdt er één fietsambulance door de stad, als enige in Nederland. In Londen rijdt al jaren een 'bike-ambulance'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.