Home

Achtergrond 1 reactie

Productie varkensvlees in 2008 toegenomen

De Nederlandse slachterijen hebben in 2008 14,358 miljoen varkens geslacht.

Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de varkenssector van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Dit is een stijging ten opzichte van 2007. Toen werden nog 14.186.000 varkens geslacht, een verschil van 172.000.

Het gemiddelde geslacht gewicht van de dieren bleef met 90,9 kilo gelijk aan 2007, wat betekent dat de totale varkensvleesproductie is gestegen. In 2008 werd 1.305 ton varkensvlees geslacht, vergeleken met 1.290 in 2007.

Export

De cijfers zijn een correctie van de cijfers die het productschap in januari presenteerde. Toen werd uitgegaan van 14,400 miljoen slachtingen, een verschil van 42.000 dus. In de eerste ramingen waren nog geen cijfers beschikbaar over de laatste weken van het jaar. De productie bleek in deze periode lager dan verwacht.

Overigens werden er in Nederland meer varkens geproduceerd dan deze cijfers doen vermoeden. Exportvarkens zijn in de slachtcijfers niet meegenomen. Het aantal levende varkens dat uitgevoerd werd steeg met 3 procent tot ruim 8,9 miljoen.

Meer dan de helft bestond uit biggen, hoewel dit aandeel wel afnam. In 2007 werden iets meer dan 5 miljoen Nederlandse biggen geëxporteerd, in 2008 was het iets meer dan 4,9 miljoen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jansen

    lekker allemaal nog meer produceren, dan wordt het nog goedkoper. En maar klagen dat er niets verdiend wordt.
    Eigen schuld dikke bult.

Of registreer je om te kunnen reageren.