Home

Achtergrond

ProRail waarschuwt vakantiegangers voor gevaren spoor

Nu het vakantieseizoen nadert, begint spoorbeheerder ProRail een campagne om bezoekers van recreatiebedrijven in de buurt van een spoorweg te waarschuwen voor de gevaren van het spoor.

Jaarlijks komen tien tot twintig mensen door onvoorzichtigheid bij de rails om het leven. Hoewel het streng verboden is en er een boete van een kleine 100 euro op staat, zijn er elk zomerseizoen mensen die hun kinderen op of langs de rails laten spelen of er hun hond uitlaten. Een trein kan vaak niet op tijd remmen en de gevolgen kunnen rampzalig zijn. Mensen vergeten vaak dat machinisten enorm schrikken, als zij opeens mensen voor de trein zien. Bovendien krijgen alle treinbestuurders, zodra mensen langs het spoor worden gesignaleerd, op het desbetreffende traject een waarschuwing en moeten zij langzamer gaan rijden.

ProRail laat in de Goede Week, de week voor Pasen, posters en flyers in verscheidene talen bezorgen bij ongeveer vijfhonderd eigenaren van campings, kampeerboerderijen, jeugdherbergen en recreatieparken op minder dan één kilometer van het spoor. Ze kunnen die ophangen en onder hun gasten uitdelen. ProRail vindt het vooral belangrijk dat ouders hun kinderen waarschuwen van het spoor weg te blijven. Ongeveer 10 procent van alle vertragingen op het spoor zijn te wijten aan vandalisme en lopen langs het spoor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.