Home

Achtergrond

President van Madagaskar afgetreden

De Malagassische president Marc Ravalomanana is afgetreden.

Dat heeft zijn woordvoerder vandaag bevestigd. Hij draagt de macht over aan marineadmiraal Hyppolite Ramaroson.

De oppositie benoemde haar leider Andry Rajoelina echter direct tot het hoofd van een overgangsregering. Die zal de grondwet herschrijven en binnen twee jaar presidentsverkiezingen houden, aldus een oppositievertegenwoordiger.

Ravalomanana lag al tijden in de clinch met Rajoelina, burgemeester van de hoofdstad Antananarivo. Beide mannen zien zichzelf als de rechtmatige leider van het land.

Maandag vielen de strijdkrachten, die volgens de legerleider grotendeels de oppositie steunen, het kantoor van de president binnen. Ravalomanana was tijdens de inval niet aanwezig, hij hield zich schuil in het presidentiële paleis buiten de hoofdstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.