Home

Achtergrond

Piloten veroordeeld voor crash bij Italië

De piloot en de co-piloot van een Tunesisch vliegtuig dat in 2005 neerstortte voor de kust van Italië, moeten tien jaar de cel in.

Volgens een rechtbank in Palermo hebben ze de vliegramp veroorzaakt. De directeur van de vliegtuigmaatschappij Tuninter kreeg negen jaar celstraf.

Het toestel van de Tunesische luchtvaartmaatschappij vloog van de Italiaanse stad Bari naar het Tunesische vakantie-eiland Djerba. Door een defecte brandstofmeter wisten de piloten niet dat ze te weinig brandstof aan boord hadden voor de vlucht. Boven de Middellandse Zee stopten de motoren. De bemanning wilde aanvankelijk een noodlanding te maken op het vliegveld van Palermo, maar besloot uiteindelijk te landen op het water voor de kust van het eiland Sicilië.

Het toestel brak in drieën, twee delen zonken naar de bodem van de zee. Zestien mensen kwamen om, 23 inzittenden overleefden de crash.

Volgens de openbaar aanklager hadden de piloten de luchthaven kunnen bereiken als ze goed hadden gebruik gemaakt van de luchtstromen. Een landing op het water zou dan niet nodig zijn geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.