Home

Achtergrond 9 reacties

Pieter Winsemius meest duurzaam

Pieter Winsemius voert de lijst met de meest invloedrijke 'duurzame' Nederlanders aan, de Duurzame 100.

Hij zet zich met veel verve op de hoogste niveaus in voor duurzame initiatieven. De Duurzame 100 is een lijst van dagblad Trouw en omroep LLink.

Herman Wijffels, oud-Rabo- en Wereldbanktopman, bezet met een heel klein verschil de tweede plaats. Ad van Wijk, oprichter van energiebedrijf Econcern, staat derde, als meest daadkrachtige. Hoogleraar duurzame ontwikkeling Louise Fresco is als vijfde de hoogste vrouw op de lijst.

Winsemius, lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en oud-minister van VROM, en Wijffels behalen een hoge score op de gebieden daadkracht, uitstraling, contacten, kennis en visie. Ze zijn tegelijk invloedrijk en onafhankelijk.

Nederland is de koppositie op het gebied van duurzaamheid kwijt. In de jaren tachtig waren 'we' gidsland, nu hebben Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje ons ingehaald. "Voor een rijk land presteren we echt onder de maat. Juist in tijden van crisis moet je laten zien: het milieu doen we voor het echie'', vindt Winsemius.

Dertien experts op het gebied van duurzaamheid hebben de Duurzame 100 samengesteld. Uitgangspunt was dat de kijk op welvaart moet veranderen, wil de aarde niet uitgeput raken.

De lijst werd vrijdagavond laat bekend. In een speciale bijlage zaterdag bij Trouw staan portretten van alle honderd mensen op de lijst.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Een kip zonder kop is duurzamer

 • no-profile-image

  gert

  heeft ook een duurzaam salaris

 • no-profile-image

  freek

  gebakke lucht te koop

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik dank de AGD voor de invloed die ze heeft uitgeoefend, ik plaats mijn stuk hier op 17:02 en plots worden mijn 2 pogingen van de hele dag op Trouw ook geplaats op 17:02 en 17:11 .Ik leer hiervan uit dat wonderen toch bestaan, en alles zomaar kan veranderen!! Een goed leermoment voor vandaag dus!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Patrick, ik plaatste hier gisternacht een reactie die nu ineens verwijderd is. Het ging over jouw onderschepte reactie aan Trouw. Kennelijk begint de holding van AGD zich met inhoudelijke internetreacties te bemoeien. Dat nodigt uit om er een schepje bovenop te gooien. Want de schrijvende pers? Die moet Constitutioneel Staatsrechtelijk vrij zijn!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tja lekker makkelijk zon winsemius van alle gemakken voorzien een moderne goedgebekte aristocraat die nog nooit met zijn poten in de modder heeft gestaan . Maar wat als hij een boertje was in een ontwikkelingsland die iedere dag moet vechtten voor zn bestaan dan wou ik wel eens zien hoe duurzaam hij was. Dan telt maar een ding , overleven

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik wilde eens reageren op een artikel op de site van Trouw, http://www.trouw.nl/groen/nieuws/duurzamehonderd/article2051248.ece/_Marianne_Thieme_invloedrijk__maar_net_buiten_top-100_.html#comments maar dat wordt niet geplaats in een krant die zich Trouw noemt, daarom maak ik gebruik van de gelegenheid van AGD om het hier maar te doen. Mijn dank is groot, voor de vrijheid die ik nog heb tot vandaag.
  ***
  Het is leuk voor de mensen die in de top 100 staan. Velen hebben het echt verdient voor hun zichtbare werk. Sommigen in de top 100 zouden het nooit moeten verdienen voor hun schone schijn werk. En velen die echt `Trouw` zijn aan hun inzichten zouden het zeker meer verdienen, als een echt gevoel van zichtbaar of onzichtbaar werk. Gelukkig is het mijn lijst niet en daarom ook niet belangrijk. Voor de personen die het wel belangrijk vinden ben ik meer geïnteresseerd in wat ze gaan doen, ipv wat ze allemaal gedaan hebben.
  En voor personen die er te veel over nadenken of praten is het tijd om weer wat te gaan doen.
  ***

 • no-profile-image

  ng

  Omroep Llink had beter onderzoek kunnen doen naar de duurzaamheid van hun eigen budget. Met een presentatrice die meer dan 200 000 per jaar verdiende en die de wereld rond reizigde en allemaal biologisch campings bezocht.

 • no-profile-image

  vos

  Makkelijk praten die pieter, hij hoeft er niet van te leven. Blijft haagse bluf

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.