Home

Achtergrond

Paus roept op tot einde aan corruptie in Afrika

De paus heeft vandaag in Angola opgeroepen "voor eens en altijd een einde te maken aan corruptie'' op het Afrikaans continent.

"Gewapend met integriteit, grootmoedigheid en medeleven kunnen jullie het continent omvormen en de bevolking bevrijden van plagen zoals hebzucht, geweld en onrust'', aldus Benedictus XVI.

De paus deed zijn uitspraken in aanwezigheid van de Angolese president Jose Eduardo dos Santos, die al dertig jaar het land leidt. De toespraak werd ook op de nationale televisie uitgezonden. De kerkvorst riep tevens op tot verbetering van het netwerk van scholen en ziekenhuizen, respect voor de mensenrechten en vrije media.

Het is voor het eerst sinds zijn verkiezing tot paus dat Benedictus in Afrika is. Eerder deze week bezocht hij Kameroen. Dat bezoek werd overschaduwd door zijn uitspraak dat condooms geen oplossing zijn voor de aidsepidemie en die zelfs verergeren. Een storm van kritiek barstte daarop los.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.