Home

Achtergrond 205 x bekeken 7 reacties

PZ maakt zich zorgen over incasso van superheffing

Het Productschap Zuivel (PZ) maakt zich zorgen over de komende incasso van superheffing.

Een aantal melkveehouders gaat zijn quotum naar verwachting flink overschrijden. Zij zouden de heffing niet meer kunnen betalen.

Volgens het schap heeft een groep veehouders naar het lijkt misgegokt. "Het gaat niet om tientallen, maar een kleiner aantal." Zuivelondernemingen zouden inmiddels al zijn begonnen met het innen van de superheffing. "Maar van een kale kip kun je niet plukken", aldus Siem-jan Schenk, voorzitter van de LTO-Vakgroep Rundveehouderij.

Het PZ laat weten een rigide incassotraject te gaan volgen. Dit levert naar verwachting spanning in de sector op. Voorzitter Geert Koopstra: "Het ziet er naar uit dat we met een aantal lastige incasso­dossiers komen te zitten."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toonmechy@telfort.nl

  Als je zo grof aan het gokken bent met je bedrijfsvoering, dan heb ik er ook geen medelijden mee. Waarschijnlijk zijn het bedrijven die melkquotum verkocht hebben en dit omgezet hebben in stenen. Zij zitten nu op de blaren, omdat het toch allemaal anders uitpakt dan verwacht.

 • no-profile-image

  gait

  Het verbaasd mij dat Siem-Jan erkend dat er niks verdiend is, iedereen moet toch voor 25 cent kunnen melken. Dit heeft de LTO en de meeste banken toch verkondigd. Gaan zij nou voor deze boeren als gebaar de superheffing betalen, lijkt me nu wel logisch

 • no-profile-image

  demo

  Los van hoe het komt dat de boer zijn superheffing niet op tijd kan betalen,een beetje clementie kan toch geen kwaad met deze slechte melkprijzen, B.v een betalingsovereenkomst ,dit is toch vriendelijker dan een incassobureau.
  P.S in Italie is in het verleden heel anders omgesprongen met de supperheffing

 • no-profile-image

  gert

  het salaris van Koopstra komt vast niet in gevaar,laat ie maar wat aan de lage melkprijs doen ,maakt zich geen zorgen om het inkomen van de boer

 • no-profile-image

  boertje

  Ik ben het helemaal met "melkveehouder" eens, dat is je eigen ondernemers risico.
  Stenen brengen het geld niet. Was de melk- en leaseprijs nu anders geweest, dan hadden zij het grote geld vedient. Maar helaas. Speculeren blijft risico vol.

 • no-profile-image

  Akkerbouwer

  Iedereen die ik ken melkt nu in de mestput, mag dit nu wel of niet.
  Akkerbouwers produceren al jaren beneden de kostprijs, nu is de melkveehouderij aan de beurt, straks moeten spaarders bewaarloon aan de bank betalen. Welkom in de vrijemarkteconomie.

 • no-profile-image

  boerin

  Helaas zullen wij als boeren de rekening collectief moeten betalen van de collega's die dachten 75 % over hun melk-quotum te kunnen melken. De boeren die voldoende melk geleasd hebben worden nu gestraft voor het gedrag van de gokkers.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.