Home

Achtergrond 1 reactie

Overheidsgeld voor Ooijpolder

Minister Jacqueline Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer steekt bijna een miljoen euro in de ontwikkeling van natuurgebied Ooijpolder bij Nijmegen.

Dat maakte het ministerie vandaag bekend. Minister Cramer was woensdag op werkbezoek in de Ooijpolder. De ten oosten van Nijmegen gelegen polder is een van de vier voorbeeldgebieden in het project 'Investeren in het landschap', dat particulieren en het bedrijfsleven ertoe moet aanzetten te investeren in landschapsonderhoud. Die investeringen moeten resulteren in een goed onderhouden landschap en bovendien in hogere onroerendgoedprijzen.

De Ooijpolder was al eerder toneel van een landschapsveiling. Mensen kunnen op een landschapsveiling bieden op kenmerkende elementen in een landschap en zo het beheer ervan veilig stellen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    theo

    Woonden en werkte er in het verleden geen boeren in de polder die het landschap onder hielden, Och ja natuurlijk dat was niet goed het moest anders, er zullen nog wel meer miljoenen bij moeten in de toekomst om die z.g.natuur op peil te houden

Of registreer je om te kunnen reageren.