Home

Achtergrond 235 x bekeken

Overblijfkracht doodgestoken op schoolplein

Op het schoolplein van drie basisscholen in Amsterdam-Zuid is vanmiddag een overblijfkracht doodgestoken.

Dat heeft directeur John van der Woning van de Willemsparkschool aan de ouders van de kinderen in een brief laten weten.

"Tussen de middag heeft op het schoolplein tussen de Amsterdamse Montessorischool, de Willemsparkschool en de Daltonschool een even schokkend als dramatisch incident plaatsgevonden'', schrijft hij in de brief. Het gaat volgens hem om een overblijfkracht van een uitzendbureau.

De directeur liet verder weten dat de kinderen geen enkel moment gevaar hebben gelopen. Ze zijn binnengehouden tot de school uitging. De lessen zijn niet eerder gestopt. Van der Woning liet weten dat de scholen zich bezinnen op mogelijke begeleiding van kinderen, leerkrachten en overblijfkrachten. "Onze gedachten gaan uit naar de naasten van de overleden overblijfkracht'', besluit hij de brief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.