Home

Achtergrond 275 x bekeken

Oud-topmannen commissaris bij Jumbo

Enkele zwaargewichten uit het Nederlandse bedrijfsleven gaan toezicht houden bij supermarktbedrijf Jumbo.

Voormalig Unilever-topman Antony Burgmans, oud-topman Harry Bruijniks van Laurus en oud-bankier Wilco Jiskoot van ABN Amro worden commissaris bij de onderneming uit Veghel.

Oprichter Karel van Eerd wordt de nieuwe president-commissaris van Jumbo. Zijn zoon Frits van Eerd is op dit moment bestuursvoorzitter van het familiebedrijf. Hij gaat leiding geven aan de uitbreiding van de formule. Jumbo telt nu 120 winkels en is vooral gevestigd in het zuiden van Nederland.

Burgmans houdt er van de drie nieuwelingen de meeste commissariaten op na. Hij is toezichthouder bij verzekeraar Aegon, verfproducent AkzoNobel en olieconcern BP. Ook bij SHV, het familiebedrijf van de familie Fentener van Vlissingen en bekend van winkelketen Makro, is hij commissaris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.