Home

Achtergrond

Opnieuw pinactie in supermarkten

Klein bedrag? Pinnen mag! Met deze slogan gaan supermarkten, de Stichting Bevordering Efficiënt Betalen en Currence, de eigenaar van de betaalvormen pin en chipknip, opnieuw klanten stimuleren ook kleinere bedragen te pinnen.

Van 6 tot en met 19 april zal actief gevraagd worden met pin af te rekenen.

Supermarkten zijn goed voor 38 procent van alle betalingen met pin. In januari en februari van dit jaar nam het aantal pinbetalingen in de supermarkten toe met ruim 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Desondanks betalen veel klanten boodschappen onder de 20 euro af met contant geld. Dat willen de organisaties anders zien.

Met de pinactie willen de organisaties vooral veiliger en goedkoper betalingsverkeer voor winkeliers en klanten bevorderen. Contant geld veroorzaakt veel onveiligheid. Zo is het aantal overvallen toegenomen en hebben winkeliers last van vals geld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.