Home

Achtergrond 191 x bekeken 5 reacties

Opnieuw eerste kievitsei in Eemnes

Het eerste kievitsei van het jaar is zondag gevonden in een weiland in de Utrechtse gemeente Eemnes.

Reijer Manten uit Eemnes vond omstreeks 11.45 uur het gespikkelde eitje in de Maatpolder. Manten is als vrijwilliger aangesloten bij de weidevogelbeschermingsgroep Westelijk Eemgebied.

Dat maakte Aad van Paassen van Landschapsbeheer Nederland bekend. Vorig was Eemnes ook al de eerste met een vondst in dezelfde polder op 3 maart, de vroegste datum ooit waarop een kievitsei is ontdekt.

Het eerste kievitsei wordt tegenwoordig zo'n twaalf dagen eerder gevonden dan rond 1900, meldt het centraal Bureau voor de Statistiek op zijn website. Het is een teken dat kieviten steeds eerder in het voorjaar broeden. En dat is weer een gevolg van de stijgende temperaturen op aarde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Blij met

  tsss 'ze hebben het al moeilijk genoeg' 'feodale praktijken' zijn er nu echt geen belangrijkere dingen om je druk over te maken? Maar zoals in het artikel te lezen valt broedt de kievit steeds eerder, das positief dan zijn de meeste boeren nog niet met bewerking van bouw/mais land bezig en zullen er waarschijnlijk meer eieren uitkomen lijkt me. Komt/blijft alles uiteindelijk toch nog goed :)

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Mooi dat het gevonden is en mooi dat het niet, zoals in mijn mooie Friesland nog steeds het schandelijke geval is, is meegenomen. Nu de beestjes maar weer met rust laten. Ze hebben het al moeilijk genoeg!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Donderdag was er toch al één in Yerseke gevonden?

 • no-profile-image

  gert

  dus toch geen late lente, zoals vroege vogels vorige week beweerde

 • no-profile-image

  eieren

  Stop toch met die feodale praktijken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.