Home

Achtergrond 189 x bekeken

Oplage dagbladen daalt verder

De totale oplage van de Nederlandse dagbladen is ook in het vierde kwartaal van 2008 gedaald.

Ten opzichte van dezelfde periode in 2007 kwam het totaal aantal gedrukte kranten 5,5 procent lager uit. Dat bleek dinsdag uit de meest recente HOI-cijfers van het Instituut voor Media Auditing. In totaal werden in het laatste kwartaal van vorig jaar 4.904.029 dagbladen verspreid. Daarvan waren 3.606.701 betaalde kranten en 1.297.328 gratis dagbladen.

Het aantal gratis dagbladen daalde in het vierde kwartaal van 2008 het hardst in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De totale oplage van De Pers, Metro en Sp!ts daalde met 12,4 procent. Die daling is vooral te wijten aan de oplage van De Pers, die afnam met 37,7 procent. De oplage van Metro bleef gelijk, die van Sp!ts daalde licht (0,2 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.