Home

Achtergrond

Oostenrijkse gemeente lokt bewoners

De zieltogende Noord-Oostenrijkse gemeente Rappottenstein lokt nieuwe inwoners met een gratis bouwkavel.

De kersverse Rappottensteiners moeten wel beloven dat ze binnen tien jaar een gezin stichten en voor minimaal een kind zorgen om zo het aantal inwoners (nu 1760) op te krikken.

Ook moeten belangstellenden binnen drie jaar een huis op hun perceel bouwen. Zij krijgen een stuk grond van achthonderd tot negenhonderd vierkante meter. Voldoen de nieuwe Rappottensteiners na tien jaar niet aan de voorwaarden, dan moeten zij alsnog betalen.

Critici vragen zich af of het aanbod wel rechtmatig is, meldden Oostenrijkse media zaterdag. Zij spreken over voorwaarden die indruisen tegen de menselijke waardigheid. Ook wijzen zij erop dat veel huwelijken in echtscheiding eindigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.