Home

Achtergrond

Ook coalitiefracties stemmen in met crisisplan

De Tweede Kamerfracties van CDA, PvdA en ChristenUnie hebben zich vandaag achter het crisisplan van de coalitie geschaard.

De drie fracties vergaderden woensdagochtend enkele uren over het pakket maatregelen om de recessie te bestrijden. PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zei na afloop dat haar fractie unaniem heeft ingestemd met het crisisplan.

Het CDA steunde de crisismaatregelen met applaus voor het werk van fractievoorzitter Pieter van Geel. De ChristenUnie "ziet het akkoord als het nemen van verantwoordelijkheden in tijden van crisis''.

De drie fractievoorzitters zullen vandaag nog overleggen met de onderhandelaars van het kabinet, voordat minister-president Jan Peter Balkenende een verklaring aflegt in de Tweede Kamer.

"Wij zijn in alle opzichten blij met dit akkoord'', zei Hamer na afloop van fractieoverleg, waar af en toe applaus klonk. De maatregelen zijn volgens haar zo goed, omdat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen en mensen aan de onderkant van de samenleving worden ontzien. De PvdA-fractie wil nog wel enkele kleine veranderingen aanbrengen in de tekst. Daarbij gaat het om een verduidelijking. "We gaan zo de laatste eindjes afhechten'', zei Hamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.