Home

Achtergrond 185 x bekeken

Onschuldige Brit na 27 jaar vrij

Een Britse man die 27 jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, komt op vrije voeten.

Een rechtbank in Londen vernietigde woensdag de veroordeling tot levenslang die hem in 1982 was opgelegd. De inmiddels 57-jarige Sean Hodgson zat vast voor de moord op een 22-jarige serveerster. Ze werd in 1979 gevonden in haar auto nadat ze was gewurgd.

Hodgson bekende meerdere keren de vrouw te hebben gedood. Volgens zijn advocaat is de man echter een pathologische leugenaar en waren de bekentenissen onjuist. Door DNA-onderzoek is inderdaad grote twijfel ontstaan of Hodgson wel de dader is. Dat was reden voor de rechters om hem op vrije voeten te stellen. In 1982 was DNA-onderzoek nog niet mogelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.