Home

Achtergrond 153 x bekeken 5 reacties

Onrust onder Franse melkveehouders laait op

Franse organisaties van melkveehouders hebben weer opgeroepen tot acties nu er na twee weken gesprekken geen enkele afspraak is gemaakt met de coöperaties over de melkprijzen.

De rust rond de Franse melkprijzen leek eind vorig jaar weergekeerd nadat op landelijk niveau na wekenlange onderhandelingen en een reeks acties afspraken waren gemaakt. Volgens de boeren houden de coöperaties GLAC en Eurial zich daar echter niet aan en zijn ze ook niet bereid enige concessies te doen.

Volgens de veehouders binnen Fédération Régionale des Syndicats d’Exploitants Agricoles de l’Ouest heeft men concrete en open voorstellen op tafel gelegd om soepele oplossingen te vinden. De coöperaties willen echter geen enkele concessie doen, wat de boerenbonden omschrijven als 'volledig destructief'.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fransje

  ik kan niet slapen van de overproduktie < door de politiek veroorzaakt> en ook niet van de credietcrisis en de olieprijs is alweer 20% gestegen, de olieproduktie ging wel naar beneden. zie hier het grote voorbeeld naar beneden die produktie en de prijs stijgt vanzelf.

 • no-profile-image

  henk

  er is ook veel leed bij nederlandse melkveehouders

 • no-profile-image

  gert

  de EU steggelt nog over 5 miljard overgebleven landbouwgeld en wil daar gasbuizen en electriciteitsleidingen voor kopen

 • no-profile-image

  Diana.vd V.

  Nu is het moment om aan te haken, heren melkveehouders. Boeren in Europa verenigd u!!! Of hebben jullie helemaal geen hart meer voor je zaak en gezin.

 • no-profile-image

  Rian

  Een beetje Fransbloed is voor de Nederlandsemelkveehouder wel noodzakelijk. Als in Frankrijk de Cooperaties zo ver van de boeren staan is dit in Nederland niet anders. Daar zit ook het probleem, ze worden op hun blauwe ogen als geloofwaardig aangenomen. Als melkveehouder heb je niets in te brengen. Je moet als collectief de belangen verdedigen. Met een onafhankelijke organisatie zoals de NMV. En wat zij ook doen, Europees, dus gezamelijk! Onbegrijpelijk dat velen het nog niet door hebben!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.