Home

Achtergrond

Online cursus moet sombere jongeren helpen

Jongeren die niet lekker in hun vel zitten, kunnen voortaan via internet een cursus volgen om positief met hun problemen om te gaan.

Ze kunnen er dan anoniem, zelfstandig en op een zelfgekozen tijdstip aan werken. De cursus heet Alles Onder Controle en is bedoeld voor jongens en meiden die zich bijvoorbeeld eenzaam voelen of van wie de ouders gescheiden zijn.

Dat maakte de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, de initiatiefnemer van de site, woensdag bekend. De deelnemers aan de cursus leren onder meer een stappenplan te maken om problemen aan te pakken.

De VU onderzoekt ook wat het effect van deze cursus is. Zij vergelijkt de deelnemers met een groep niet-cursisten. De laatste groep krijgt na vier maanden alsnog de mogelijkheid mee te doen. Jongeren kunnen zich via www.allesondercontrole.nu aanmelden voor de zelfhulpcursus. Toestemming van de ouders is nodig om mee te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.