Home

Achtergrond

Ongeveer 250 Nederlanders in Sudan

Er verblijven op dit moment ongeveer 250 Nederlanders in Sudan.

Het gaat voor het overgrote deel om medewerkers van hulporganisaties, medewerkers van de Verenigde Naties en deelnemers aan VN-missies.

De Nederlandse ambassade in Khartoum houdt hen zoveel mogelijk via mail en sms op de hoogte van de veiligheidssituatie. De ambassade blijft de ontwikkelingen scherp in de gaten houden. Het reisadvies voor het Afrikaanse land is aangepast. Alle niet-essentiële reizen naar Darfur en Malakal worden afgeraden.

Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het ministerie heeft zelf ook ongeveer twintig medewerkers in Khartoum en in de zuidelijke stad Juba. Zij hebben het aanbod gekregen hun gezinsleden naar Nederland te sturen. Een gezin heeft daar vorige week gebruik van gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.