Home

Achtergrond 155 x bekeken

Ondernemers grensstreek willen investeringen

Ondernemers in de Nederlands-Duitse grensstreek willen dat er snel grensoverschrijdend geïnvesteerd wordt om de gevolgen van de financiële crisis te beperken.

Het Verbond van Nederlands-Duitse Ondernemers (VNDU) vraagt om de investeringen in een open brief aan de provincies Overijssel en Gelderland en gemeenten aan beide zijden de grens.

Ondernemers aan weerszijden van de grens menen dat investeringen nodig zijn om werkgelegenheid in de grensstreek op peil te houden. Vooral investeringen in bouwprojecten en innoverende bedrijven zijn nodig, stelt het VNDU in de open brief. Ook zijn de ondernemers voorstander van grensoverschrijdende mobiliteitscentra om mensen aan het werk te houden.

Het VNDU is een samenwerkingsverband van ondernemersverenigingen aan beide zijden van de grens. In de brief vraagt het verbond verder om regie door de Euregio’s bij het organiseren en coördineren van crisisinitiatieven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.