Home

Achtergrond 1 reactie

Olieprijs stijgt ruim 10 procent

De prijs van een vat ruwe olie is donderdag met ruim 10 procent gestegen tot bijna 47 dollar.

De prijs kreeg een impuls van beter dan verwachte cijfers over de omzet van de Amerikaanse detailhandel. Investeerders vatten de verrassend zwakke daling van de detailhandelsomzet op als een teken dat de Amerikaanse economie zich mogelijk stabiliseert. Dat zou positieve gevolgen kunnen hebben voor de vraag naar olie.

Verder zijn de ogen gericht op Wenen, waar ministers van de organisatie van olie-exporterende landen OPEC dit weekeinde bijeenkomen. Verwacht wordt dat zij zullen pleiten voor striktere naleving van al aangekondigde productieverlagingen

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    frans

    dan moeten de grondstoffen ook weer stijgen, of moeten wij eerst ook minder gaan produceren net als de oliesjeiks ge daan hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.