Home

Achtergrond

Obama roept op tot gezamenlijke actie G20

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag opgeroepen tot gezamenlijk optreden van de G20 tegen de recessie.

De ministers van Financiën van die belangrijke ecomomieën komen komend weekend in Engeland bijeen, ter voorbereiding van de top van G20-leiders op 2 april.

De afgelopen weken kwamen er berichten over onenigheid over de te nemen besluiten. De VS zouden vooral inzetten op stimulering van de economie door meer uitgaven, terwijl het de Europeanen meer te doen is om regulering van het wereldwijde financiële systeem, aldus de BBC.

Toch toonde Obama zich woensdag optimistisch over de G20. "Het is zeer belangrijk ervoor te zorgen dat andere landen zich in dezelfde richting bewegen, want in de globale ecomomie is alles met elkaar verbonden'', aldus het staatshoofd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.