Home

Achtergrond

Obama houdt sancties tegen Zimbabwe in stand

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag besloten de geldende sancties tegen Zimbabwe met een jaar te verlengen.

Volgens Obama is de politieke crisis in het Afrikaanse land nog niet voorbij, ondanks dat na maanden gesteggel een regering gevormd is.

In Zimbabwe heerst president Robert Mugabe. Sinds enige tijd werkt hij noodgedwongen samen met zijn opponent Morgan Tsvangirai. De vraag is echter of deze samenwerking zal leiden tot verbetering in het land dat geteisterd wordt door hyperinflatie, enorme werkloosheid, armoede, honger en een cholera-epidemie.

De Europese Unie besloot eerder ook al de sancties in stand te houden. De maatregelen gelden vooral voor Mugabe en een groep mensen om hem heen. Ook tegen een aantal bedrijven zijn sancties ingesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.