Home

Achtergrond 199 x bekeken

Obama begint forum tegen opwarming aarde

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het initiatief genomen voor een internationaal forum tegen de opwarming van de aarde. Het forum moet een steun in de rug zijn voor de overeenkomst van de Verenigde Naties tegen klimaatveranderingen.

Dat maakte het Witte Huis vandaag bekend. Obama wil dat het initiatief leidt tot internationale afspraken over een vermindering van de uitstoot van de zogenoemde broeikasgassen.

Obama nodigde leiders van zestien grote economieën uit voor ,,voorbereidend'' overleg op 27 en 28 april in Washington. In juli moet dan een top in Italië volgen.

Het initiatief kreeg de naam Major Economies Forum on Energy and Climate, het Forum van Grote Economieën over Energie en Klimaat. Het milieuverdrag dat in Denemarken gesloten moet worden, gaat het zogenoemde Kyoto Protocol vervangen.

Obama nodigde Denemarken dan ook uit voor het eerste forumoverleg in Washington, net als de Verenigde Naties. De andere zestien genodigden zijn Australië, Brazilië, Groot-Brittannië, Canada, China, de Europese Unie, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico, Rusland en Zuid-Afrika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.